pozemek centra 

 


KURKUMA
Ájurvédské koření života

 

po velkém úsilí mnoha nadšenců, spatřila světlo světa konečně i v ČR, tato úžasná kniha cele věnovaná kurkumě, která by neměla chybět v žádné domácnosti u všech z nás, co se chceme aspoň trochu smysluplně starat o své zdraví a zdraví našich blízkých.

V této knize, kterou napsal Prashanti de Jager MSc ,EMT ve spolupráci na českém překladu s Kamilou Brenkovou a předmluvou Dr.Davida Frawley a MUDr.Martiny Ziskové, praktikující ájurvédské lékařky, se dozvíte o vlastnostech a praktických účincích na lidský organismus, možná nejúčinnější a určitě nejpoužívanější byliny v ájurvédě.
Dle slov Dr.Davida Frawleye “ kdybych se měl spolehnout jen na jednu bylinu v oblasti zdravotní i kulinářské, bez váhání bych sáhl po tomto indickém koření. Je na světě jen málo, s čím si kurkuma v uzdravování nedokáže poradit a málo, v čem by ji jiná bylina nahradila.“
Úryvek z knihy.

Vybrané terapeutické použití kurkumy
AIDS/HIV
Anemie
Rakovina
Diabetes
Zažívání
Otrava jídlem
Žlučové kameny
Poruchy trávení
Syndrom podrážděného střeva
Paraziti
Špatná cirkulace
Stafylokokové infekce
Kožní potíže
Zranění,rány
Úprava funke ženského těla

literatura pozemek centra 

 

Souhrn biologické aktivity Kurkumy
Dle George Dukea (USDA) má tato bylina stovky molekulárních látek.každá z nich má rozmanité biologické působení. V tabulce jsme tyto biologické aktivity uvedli, spolu s molekulárními prvky kurkumy, o kterých se ví, že tyto účinky mají. Jako například, v kurkumě je 20 látek, o kterých známo, že mají schopnost zabíjet bakterie, a to 114 různými způsoby. Spolu s další biologickou aktivitou jsem v jeho zprávě napočítal celkem 326 unikátních schopností.tato čísla poukazují na sílu užívání celé byliny versus jen jedné její molekuly.Léčivý obraz byliny je ohromný , obzvláště při srovnání se syntetickým lékem.

Ještě něco k autorovi
Prashanti de Jager , původem Američan, vystudoval obor biofyziky.Při následném 10 ti letém pobytu a dalších studií v Indii, se stal spoluzakladatelem společnosti Organic India, sociálně nejzodpovědnější organizací na trhu s přírodními produkty , která podporuje více než 200 000 lidí budujících fair trade biodynamický ráj.Věnuje se v podstatě všem oborům ájurvédské medicíny, přednášel a přednáší na mnoha univerzitách i lékařských klinikách v mnoha státech světa, publikuje v mnoha významných odborných časopisech.Pravidelně navštěvuje i Českou republiku Více informací naleznete o autorovi na www.prashantidejager.com
 

Co o kurkumě napsali ve  Wellnes life

Cena a distribuce

Doporučená prodejní cena je 249,-Kč při odběru více kusů za účelem dalšího prodeje množstevní slevy až 20%.
Objednávky a informace na mazal@ajurv.cz  tel.737239522
Balné a poštovné je 80,-Kč při platbě předem na účet, při platbě na dobírku je 120,-Kč
V našem obchodě máme též k dispozici koření kurkuma a bylinné přípravky z kurkumy

 

pozemek centra 

 

 

ÁJURVÉDA
A
INDICKÁ KUCHYNĚ

 

 

je pravděpodobně nejpraktičtější publikací, objasňující po praktické stránce význam směsí koření v indické
kuchyni tak , aby strava byla naším lékem. Je zde též mnoho užitečných receptů, popisů účinků ájurvédských čajů,popisů
specielních potravin v indické kuchyni, přípravy nápojů a sladkostí,stručné vysvětlení staroindického učení o stravě a zdraví a typologii člověka včetně určení konstituce dle ájurvédy.
Tato kniha je na trhu již desítky let a nyní v aktualizované redici.Je k dostání pouze v centerch ájurvédy.
Cena a distribuce
Doporučená prodejní cena je 230,-Kč při odběru více kusů za účelem dalšího prodeje množstevní slevy až 15%.
Objednávky a informace na mazal@ajurv.cz tel.737239522
Balné a poštovné je 80,-Kč při platbě předem na účet, při platbě na dobírku je 120,-Kč  
 

 

GHÍ

je základem ájurvédské stravy pro harmonizaci těla i ducha. Proto je důležitá jeho kvalita A celý proces výroby másla v ekologickém hospodářství. Doporučuji ke shlédnutí reportáž   https://youtu.be/deu_gXk-HnU   právě z takové farmy, odkud pochází máslo našeho farmářského ghí.

 

E shop ajurvéda,
zde naleznete veškeré publikace