Pro členy

V ájurvédě,
hned po správném dýchání
se klade důraz na správné stravování.
Kvalitní, vždy čerstvé jídlo ( dosolování černou solí,
používání směsí koření pro lepší trávení, místo bílého cukru
palmový cukr, omezení mléčných výrobků a jogurtů,  omezení
masa, přednost má krůtí maso a divočina a malé rychlé ryby, ze-
le​nina tepelně upravovaná, kvalitní rýže,  připravovaná v rýžovaru  
a další.) a pitný režim,vše ve správném čase, s vychutnáním každého 
sousta, v klidu všemi smysly. Proto má jídlo mít tolik bareva chutí,
 kolik máme smyslů. Skladba a množství jídla se má řídit dle času, 
geografického místa, ročního období a mělo by respektovat 
zdravotní  konstituci jednotlivce, tedy naslouchat signálům svého těla.
A tyto signály vám řeknou co jste a spolehlivě vás povedou.

U nás si můžete objednat na toto téma i další literaturu a
 zakoupit originální směsi indických koření, používaných
při vaření, včetně ghí,  jako základu téměř 
každého ájurvédského jídla.
Více o stravě 

Kurzy vaření se již nepořádají ale během pobytů se mnohé můžete dovědět a ochutnat a též můžeme na základě letitých zkušeností doporučit publikaci o ájurvédské stravě, kterou máme na e-shopu

 

Pohled i pro oči
Pohled i pro oči
Všechny barvy , všechny chutě
Všechny barvy , všechny chutě
Ájurvédský moučník
Ájurvédský moučník
Ájurvédské směsi koření pro zdravou stravu
Ájurvédské směsi koření pro zdravou stravu
Kandovaná amla,ovesné tyčinky, malé sladkosti před velkým jídlem
Kandovaná amla,ovesné tyčinky, malé sladkosti před velkým jídlem