V ájurvédě,
hned po správném dýchání
se klade důraz na správné stravování.
Kvalitní, vždy čerstvé jídlo ( dosolování černou solí,
používání směsí koření pro lepší trávení, místo bílého cukru
palmový cukr, omezení mléčných výrobků a jogurtů, omezení
masa, přednost má krůtí maso a divočina a malé rychlé ryby, ze-
lenina tepelně upravovaná, kvalitní rýže, připravovaná v rýžovaru
a další.) a pitný režim,vše ve správném čase, s vychutnáním každého
sousta, v klidu všemi smysly. Proto má jídlo mít tolik bareva chutí,
kolik máme smyslů. Skladba a množství jídla se má řídit dle času,
geografického místa, ročního období a mělo by respektovat
zdravotní konstituci jednotlivce, tedy naslouchat signálům svého těla.
A tyto signály vám řeknou co jste a spolehlivě vás povedou.
U nás si můžete objednat na toto téma i další literaturu a
zakoupit originální směsi indických koření, používaných
při vaření, včetně ghí, jako základu téměř
každého ájurvédského jídla.
Více o stravě
Kurzy vaření se již nepořádají ale během pobytů se mnohé můžete dovědět a ochutnat a též můžeme na základě letitých zkušeností doporučit publikaci o ájurvédské stravě, kterou máme na e-shopu